Kan du hjælpe med at finde min far?

Dette er et billede af Darias far Alexandru Monciu Sudinski, som er taget inden han forlod dem tilbage i 1992. Idag er han hjemløs og familien har ingen kontakt til ham.

“Kan du hjælpe mig med  finde min far”? Den besked fik jeg for ca 1 1/2 måned siden af Daria, en rumænsk pige bosat her i Berlin. “Jeg har ikke set ham i 24 år og det eneste jeg ved er, at efter vi flygtede fra Rumænien og endte i Sverige forsvandt min far. Han forlod min mor, mine 4 søskende og mig i 1992 og blev hjemløs i Danmark. Det hele var for meget for ham”. Wow, sikke en historie. Tænk hvis jeg kunne hjælpe hende? Men selv hvis jeg kan, lever han så? Hvis han gør vil han så se hende?

Hun fortsatte: “Han hedder Alexandru Monciu Sudinski og han er forfatter og har udgivet bøger i Rumænien også siden han forlod os. Han må også kunne dansk efter 24 år i Dk, tror du ikke? Han taler også rumænsk og russisk. Han er 175cm høj og har grønne øjne. Han havde altid skæg, så mon ikke han stadig har det omend det er gråt nu”? Alt dette skrev hun til mig på facebook efter min kæreste havde “connected os”. Han havde fortalt hende at jeg kom fra England men var vokset op i Danmark og så havde hun håbefuldt delt sin søgen efter sin far med ham. Nu må vi så se om jeg kan hjælpe.

Jeg har netop fulgt med i den danske dokumentarudsendelse “52 dage som hjemløs”, så jeg skrev til Toke, som levede på gaden for at høre om han havde mødt Darias far. Det havde han ikke, men nu var jeg igang og jeg havde blod på tanden. Jeg fik hurtigt oprettet en facebook gruppe “hjælp os med at finde Darias far” og dagen efter fik jeg et tip om at henvende mig til facebookgruppen “søg efter den du ikke har set i mange år”. Der skrev jeg igår og siden er jeg blevet bombarderet med super gode forslag til hvordan vi kan finde Alexandru. Det er vildt så hjælpsomme folk er. Nogle af tipsene er:

  • kontakt borgerservice i DK og se om han er registreret
  • skriv til den romænske gruppe på fb om de kender ham
  • da han har udgivet bøger siden han forlod familien ved forlæggeren måske hvor han opholder sig?
  • kontakt Kofoed Skole som tager sig af hjemløse når de har brug for lægehjælp
  • kontakt Mændenes Hjem
  • kontakt Husforbi
  • skriv til den journalist som skrev en artikel om ham i 2016

Jeg ved intet om hvad Daria selv har gjort for at finde sin far, men kan se at der er mange gode ledetråde vi kan gå efter. Imorgen skal jeg mødes med Daria for første gang og dele alt min nyfundne viden med hende og ha’ mere  viden om hvad hun selv har gjort indtil nu og så vil jeg gerne kende mere til hendes historie.

Dette har ikke ret meget med min normale hverdag at gøre, men da jeg selv ikke har kontakt til min far forstår jeg den smerte der er knyttet dertil, om man vælger at droppe kontakten selv, som mig, eller bliver “droppet”. I will keep you posted on this little detektive case!

Jeg vender naturligvis også tilbage snart med nyt fra Mommy/sangerinde livet her i Berlin. Har møde med nogle tyske producere om min musik  om 2 uger så jeg er så småt ved at være igang igen og det føles dejligt.

Smil til dig fra mig i Berlin.

Skriv et svar