Jordan skal ha’ briller!

Jeres søn er langsynet og skal nok bruge briller resten af livet.

Min lille dreng skal ha’ briller!

Det var beskeden fra synsklinikken idag, hvor Jordan fik testet øjnene. Jeg kunne se på recepten til optikeren at der står han har 3,0 på det ene øje og 3,5 på det andet. Er det mon meget? Og er det blot styrken og ikke den egentlige “fejl” han har på øjnene. Jeg har læst man giver dem 50% af styrken på brilleglas så de kan træne øjnene op selv. I så fald har han 7 og 6 på øjnene! Hmmmm …. Jeg har aldrig selv brugt briller og heller ikke min kæreste. Bliver det mon bedre? Det sagde de i hvertfald det kunne blive hvis vi begynder med brillerne allerede. Ellers risikerer vi at han skeler resten af livet og får dårligere syn. We don’t want that!

“Vær nu bare glade for at jeres søn i det hele taget kan se”, sagde en af min kærestes venner til os. Han har jo ret, men jeg kan mærke at jeg alligevel har det ambivalent med det.

SKal vi ha’ sådanne briller måske? En lille “fesser”!

Brilleabe… det ord røg straks igennem mine tanker og jeg så fremtidsflash af hvordan de andre børn i børnehaven og skolen ville mobbe ham. STOP! Hvad er det lige du har gang i Nina. Bare fordi Jordan skal bruge briller betyder det ikke han bliver mobbet. Og, selv hvis han gør må jeg klde ham bedst muligt på til at modstå det. Briller skal være MEGA sejt og cool og det er bare synd for alle de andre børn at de ikke har dem … eller sådan noget 😉

 

Tror de her fra Enzo er smarte med elastik bagpå så han ikke kan hive dem af så nemt.

Jeg tror at alle os mødre vil gøre hvad vi kan for at beskytte vores børn mod at blive mobbet eller udsat for smerte. Vi kan dog kun gøre nok så meget, for smerten eller oplevelsen er også med til at lære os noget. I hvertfald nogle gange såsom hvis man brænder sig på en kogeplade. Men smerten af mobning er noget ganske andet. Det er fra et menneske til menneske.

Ændrer han adfærd?

Anyways, jeg er sikker på Jordan (og vi forældre) nok skal klare det og jeg er spændt på om han ændrer adfærd når han begynder at kunne se bedre. Jeg har godt bemærket han ofte har knebet øjnene sammen og nu ved jeg hvorfor. Han kunne ikke se ordentligt. Jeg læste lige på nettet om hvordan man får dem til at beholde de nye briller på. Der var en mor der havde forsøgt at give sit barn briller på ca 30-40 gange på 30min da drengen hele tiden skreg og tog dem af. Åh, så skal vi igennem en brillen-SKAL-blive-på-Jordan leg. Den skal I nok få lov til at høre om.

Første skridt og begynder i dagpleje.

Der sker godt nok meget disse dage. Jordan skal have briller, og han begyndte at gå sådan rigtigt i går. Dertil kommer så lige at han begynder i dagpleje på mandag. A time of change indeed 😉 Det kommer du til at læse mere om på min blog – det lover jeg ! Men men men, i første omgang står den på tur til brillemanden i morgen her i Berlin for at se hvad  man kan få til sådan en lille størrelse.

Har du erfaring med briller til dine små?

Jeg vil rigtig gerne høre hvad din erfaring er og f.eks om du kan anbefale en bestemt type af brille og hvordan du lærte dit barn at beholde brillen på 😉

Smil fra mig i Berlin

Nina

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar