Momsterliv: Jordans første dag i Dagpleje!

Her kan du læse om hvad der skete i mit liv her i Berlin i går d 1. august. Første momster-united-blogger-dag 😉

Tirsdag d 1. august kl 07.15 i Berlin.

Min kæreste kommer ind og vækker mig. Vi skal have gjort Jordan klar til hans første (!) dag i dagpleje. Vi har fundet en vildt sød dagplejemor fra Sri Lanka og hun har passet børn i 25 år. Jeg er fuldstændig smadret for Jordan har haft vækket mig MANGE gange i nat. Det betød også at jeg måtte amme ham en hel del, for det gør jeg stadig om natten. I nat vågnede jeg med et hvin, da han (og jeg) var faldet i søvn og ham med mit bryst i munden. Han havde bidt så hårdt i det at jeg fløj op og var sikker på at brystvorten denne gang virkelig var røget af. Jeg løb ud på toilettet med hånden på brystet og forventede at se blod over alt. Intet. Ikke engang en skramme, men hold nu op hvor det gjorde nas! Sætter vand over til min morgen te. Det er altid PGtips eller TetleyTea, som er en engelsk sort te. Den nyder jeg på bedste englænderfacon med mælk og sukker. I love my cuppa English brew!

07.45

Jeg er klar og vækker den lille så han kan få lidt morgenmad inden vi skal afsted. Når han har fået så meget mælk om natten er han sjældent sulten, og derfor blev det til lidt blåbær og vandmelon. Jeg kigger ud af vinduet. Det øser ned! Fedt! Vi skal nemlig gå hen til dagplejemoderen og det er en tur på 20min. På radioen siger de at det bliver 36 grader i dag. Pakker lige hans svømmeble og en køletaske med frugt, vand, smoothie, solcreme, sandwich. Så er vi klar!

08.10

Klar parat LØB! Vi triller afsted i den goe gamle og trofaste Joie kombivogn med hjul der IKKE kan punktere!

Vi flyver ned af trappen fra 4. sal (yes, sådan holder jeg mig bla. i form) og da Jordan er kommet til rette i vores klapvogn opdager jeg hjulet er fladt! Noooo!!! Selvfølgelig skal det lige være idag, når jeg i forvejen er sen på den. Heldigvis har vi en ekstra klapvogn, som jeg ikke har nået at sælge endnu. Den hiver vi frem fra gemmerne og flyver ned af Rosenthaler Strasse mod målet. Yes, nu regner det ikke mere.

09.00

Dagplejemor Anusha åbner op til vores time hos hende i dag. Jeg er vildt spændt. Vi har en måneds indkøring. Der er 5 børn i alt. Der er lige vedtaget en lov her i Tyskland, hvor dagpleje, vuggestue og børnehave er gratis! Man skal blot betale for deres mad og i vores tilfælde er det €23 per måned. Vi er mega heldige. Tyskland er virkelig et godt land af være børnefamilie i.

Jordan hos Anusha. En ret træt men glad lille dreng.

Det går rigtig godt i dagplejen og Anusha hun siger at jeg ikke må gå på toilettet eller ud af rummet for det er vigtigt Jordan kan se mig hele tiden. Da der er 5 min tilbage og det jo er gået super godt tænker jeg, at jeg lige kan snige mig ud i køkkenet efter et glas vand. Der går 10 sekunder og så kigger Jordan forvirret rundt. Damn, det er alligevel vildt at han så hurtigt opdagede mummy er væk. Det gør jeg så ikke igen uden at få lov af Anusha 😉 Vi skal nødig “mess things up” her i indkøringsfasen. I den time vi var der kom Jordan kun over til mig 2 gange i ca 10 sek for at få en krammer og så var han henne og lege med de andre igen. Han begyndte at gå for 2 dage siden, så han gik stolt rundt og klappede af sig selv indimellem også. So sweet!

10.00

Vi siger farvel til dagplejen for i dag og tanker lige op med lidt brød og frugt og jeg kan se Jordan er helt færdig og klar til at sove snart. Vi går en tur forbi den gamle Berlin mur ved Bernauerstrasse og ned mod Weinbergspark. Så kan jeg nuppe en kaffe på en af mine stamcafeer “Marias” og slappe lidt af i mens han tager en lur. Jeg passerer en fyr jeg har delt kontor med mens jeg var gravid. Han skriver og producerer store film og han fortalte at hans næste nye film Atlas er færdig og nu skal shoppes til festivaller. Sådan! Jeg blev så glad. “Inviterer du mig til præmieren?” spurgte jeg håbefuldt. “Naturligvis” sagde han. “Det er til Oktober”. Ih, hvor fedt. Jeg elsker når folk der har haft modgang på et projekt (og det havde de!) stik imod odds realiserer drømmen. Han har en af de største tyske skuespillere i hovedrollen. Kan desværre ikke huske navnet på ham.

Et billede af det sted Berlinmuren stod på Bernauerstrasse I Berlin Mitte. Kan ikke forstå der engang var en mur og så meget død og ødelæggelse lige her!

11.00

Jordan sover og jeg napper lige en kaffe og kanelsnegl. De laver altså ikke lige så gode snegle som hjemme i DK. Det samme med remouladen. Den laver vi også bedre i DK!

Min stamcafe Marias på Veteranenstrasse i Berlin. Her koster en latte €2,60 😉

11.30

Jeg var nede hos brillemanden i går, for at finde briller til Jordan og vi fik ikke lov til at sætte et eneste stel på hans lille ansigt. Han fægtede med arme og ben i modværve! Don’t you dare put them strange things on my face mum! “Kom igen i morgen når han sover” sagde optikeren så her er vi så igen idag: mig med min sovende søn. Vi kigger på forskellige stel og finder to fleksbriller i bøjelig plastik med elestikrem, så de næsten sidder “limet” på ansigtet. Tror det er mest behageligt for sådan en energibombe på 14 mdr. Jeg gad godt ha’ et par brune men man kan kun få dem i mørkeblå eller grå.

“Hvorfor skal han allerede have briller” spørger optikeren? “Når de er så små retter synet sig ofte op af sig selv. De vokser og udvikler sig jo hele tiden.” fortsatte hun. “Jo, det har du ret i, men jeg tænker det er godt at bestille dem og så se om han vil gå med dem for han har trods alt 3,0 og 3,5 på øjnene og er langsynet” svarede jeg. “Fint fint, men lad være med at tage en kamp med ham over briller nu, hvis han absolut ikke vil have dem på når I får dem lavet. Så vent hellere 6-12 måneder inden I prøver igen og så har hans syn måske forbedret sig af sig selv” fortsatte hun”. Jeg kan godt li’ at hun ikke bare vil sælge os et par briller, men samtidig bliver jeg lidt forvirret da øjenklinikken på hospitalet har sagt han skal have briller og muligvis resten af livet. Oh well. Vi ser hvordan det går. Her i Tyskland betaler sygeforsikringen glas og vi skal selv betale stellet. Mange stel til børn er gratis med det vi har valgt koster ca €150.

Nogle af de briller vi prøvede i dag. Ret “fæsseragtige” på en meget kær måde.

14.00

Jordan vågner efter 2 timers god søvn og vi går hjem og laver frokost. Han gider ikke spise. Det er stegende varmt udenfor og inde i lejligheden. Jeg er heller ikke sulten pga. varmen. Jeg får lokket lidt kornflakes med mælk i ham. Jeg lod ham smage mine for et par dage siden og han elsker det.

16.00

Efter lidt leg derhjemme smutter vi ned og møder min veninde Tesca fra Australien. Hun har en søn som er 2 dage yngre end Jordan og de er bedste venner. Vi er så heldige at han skal være i samme dagpleje som Jordan fra midt september. Begge drenge plasker rundt i vandet på den legeplads vi har fundet. Det bedste sted at være på en varm dag når man ikke kan smutte på stranden eller nå ud til en af Berlins mange søer.

Leo og Jordan på opdagelse i “waterworld”. Super legeplads med springvand for små børn på Strelitzerstrasse i Berlin Mitte.
My little man <3

18.30

Hjem igen og spise aftensmad. I bad med den lille, som efter han er begyndt at gå, nu bader stående i sit lille badekar! Vi er nu oppe på 21 skridt uden at falde og han er unstoppable. Vi elsker at se på hans fuldemandsgang.

20.00

Jeg putter Jordan som falder i søvn mens jeg ammerham på ca 2 min. Jeg tror det her Dagpleje bliver et hit!

22.00

Jeg kravler i seng efter en begivenhedsrig dag. Vi skal være hos Anusha kl 8.30 i morgen og igen kun i en time, men jeg glæder mig. Det er en stor forandring for os alle og snart kan jeg begynde at færdiggøre nogle af mine mange projekter når han er i dagpleje. Jeg glæder mig også over at få mere struktur ind i min hverdag, hvilket automatisk kommer når jeg (eller farmand) skal aflevere Jordan på et bestemt tidspunkt og hente igen. Inden vi går i seng sidder min kæreste og jeg og beundrer den fantastiske aftenhimmel fra vores stue. Life is good!

Udsigten her til aften kl 22.00.

Night night from Berlin

Nina

 

 

3 comments / Add your comment below

  1. Sikke et dejligt indlæg, søde Nina. Jeg kom til at grine meget højt, da jeg læste det om din brystvorte – godt du stadig har den, haha! Men hvor er det bare dejligt, at læse om din hverdag – jeg kan lige se jer komme susende på neue schönhauser strasse, vi elskede den gade 🙂 KH Esme

Skriv et svar