Virusudbrud i Berlin

Sommer i Berlin. Det nyder vi i et af Berlins mange Freibad (udendørs pools). Dette er i Kreutzberg. Det koster €5,5 at komme ind og de åbner allerede kl 07.00. Er pool til leg, pool til svømmere og en børnepool! Massere af toiletter og bade-omklædningsrum samt kiosk med den sædvanlige “lækre” fast-food 😉

Bum… så gik der næsten en uge siden sidste indlæg og sikke en uge! Kort opsummering: jordan klarede sine første 4 dage i dagpleje super. Fejrede det med en ordentlig omgang virus, med 40,5 i feber og blister i hele munden, så han hverken vil spise eller drikke. Afsted til lægen i dag mandag og det er åbenbart en virus rigtig mange børn i Berlin har.

Her får du lige symptomerne og forløbet (in case it is in DK too?).

Fredag:

Jeg bemærkede godt i fredags at han havde en meget rød numse og nogle sjove myggestik… hmmm, myggestik viste det sig så senere ikke at være. Han sov også ret dårligt torsdag til fredag, men jeg tænkte det var pga dagpleje og at han netop har lært at gå, så alt blev bearbejdet.

Jordan leger på legeplads for små børn inde i Freibad-området. Super fedt lavet!

Lørdag:

Vi var i Freibad i Kreutzberg (udendørs pool) og Jordan virkede helt ok. Efter et par timer synes jeg han virkede ret træt, men stadig glad. Bemærkede et par røde prikker på benene og troede det var pga for meget sol. Da vi kom hjem kl 17.0 fik han ud af det blå feber og kun en time senere var den oppe på 40. Den nåede op på 40,6 inden vi fik den ned på 39+ med koldomslag, sokker på som er dybbet i eddike (et bulgarsk husråd) og Spenglersan, et homeopatisk middel mod akut infektion. Det hjalp. Hele natten var feberen høj og han ville ikke ammes, hvilket er MEGET unormalt.

Søndag:

Var så tørstig om morgenen at han til slut drak masser af kold kamillete og mælk. Pludselig opdagede jeg blister på tungen og i ganen (hvide pletter). No wonder he would’nt eat or drink! Lille ven. Vi fik lokket lidt (meget lidt) frugt og grød (kold grød) i ham og en enkelt amning. Prikkerne spredte sig til maven. Feberen var væk om morgenen. Op ad dagen gav jeg ham en Nuboprofen i numsen så han kunne spise uden mund/halssmerter. Det hjalp og han sov et par timer.

Et udpluk af det medicin (mest homeopatisk) vi har fået til Jordan.

Mandag:

Natten var igen ikke så god med feber på 39,5 men dog ikke 40. Fik mælk 1 gang i nat og ville ikke drikke andet på trods af feber. Ville kun have blåbær til morgen og intet at drikke.

Afsted til lægen

Da jeg endelig efter en del ventetid kom ind til lægen og tog Jordans tøj af havde prikkerne spredt sig til hele kroppen og på fødderne havde han små hvide blister (ligesom hvis du har haft stramme sko på). Det er en virus sagde lægen og den er overalt i Berlin pt!!! Både børn og voksne kan få den. Det tager ca 1 uge at komme over. Ouchi…. I ain’t having that one!! Åh, hvor jeg håber han sover bedre i nat og de der blister i munden forsvinder hurtigt!

Hvad kan vi behandle med?

Vi fik nogle Globuli c30 piller til at tage smerterne og havde i forvejen en spray vi også må bruge som kan tage nogle smerter/symptomer. Den er også homeopatisk og hedder Spenglersan Kollid G. Synes det lader til at virke godt. Til munden fik vi noget til at komme direkte på blisterne og det er også homeopatisk og skal fortynes i vand (Myrrhen tinktur) og en salve (Infecto Gingi) til munden. Hvordan vi lige får ramt de der pletter i en lille drengs mund, når han IKKE vil lade og i nærheden af den bliver spændende! I guess a little force is needed. Synes det er mange ting han skal have, men bare det virker. Så fik vi naturligvis de klassiske Panodil og Iboprofen til at tage feber, hvis den igen når over de 39. Den skal straks bringes ned hvis den er 40 siger vores læge. En metode er også koldomslag på maven og ikke blot læggene. Vi prøver det næste gang. Hvis ikke han har det bedre og spiser og drikker mere skal vi komme igen fredag.

Sikke en omgang og så lige nu hvor vi også skal køre ham ind i dagplejen. Well well, det er ting man ikke kan gøre ved og netop i dagpleje og vuggestue får de hevet de her sygdomme til sig.

En lille slapper i Weinbergspark i dag.

Efter lægebesøg fik jeg købt youghurt til ham, som han endelig spiste (måske fordi den var mega sød med vanille!). Is, og andre kolde ting sagde lægen vi også skulle prøve. Jeg venter med is og tester kold yoghurt og frugt i stedet. Jeg nappede en kaffe og chillede i parken mens Jordan sov sin middagslur. Heldigvis skinner solen i Berlin.

Vender snart tilbage med nyt.

Sommersmil fra mig.

Nina

2 comments / Add your comment below

  1. Noget af en omgang. Jeg står selv og skal til Berlin med min kæreste og ungerne på næste lørdag. Hvor meget og hvordan smitter virussen? Jeg håber ikke, at vi kommer til at tilbringe vores ferie på den måde 😱

    1. Hej Fry!
      Åh hvor fedt I skal til Berlin og ved du hvad. Jeg tror at det gode gamle husråd med god håndhygiejne og rigeligt med nattesøvn er det bedste remedy! Jeg ved faktisk ikke hvordan den smitter men vil tro det er via spyt. Min lille dreng har det allerede meget bedre i dag efter 3 dage dog stadig røde pletter over det hele, men han både spiser og drikker nu (nok pga mundgel mm som hjælper). Men ja, men vil helst ikke være syg på ferien – short or long duration! Sig til hvis I skal have tips til gode børnevenlige steder i Berlin! Nyd ferien 😉

Skriv et svar