Berlin med børn – et par sommertips!

Skal I til Berlin med ungerne og mangler I lidt “insider tips”? Så læs med her.

Kinder sommerbad i Monbijous Park.

Nu har jeg efterhånden lært nogle rigtig gode steder for børn at kende her i Berlin. Først med min søsters datter på 7 år og nu også med min 14 mdr gamle søn. Det er langt fra alt jeg kender til og Berlin-Mitte er jo mit hood og hvor jeg bevæger mig “all the time”, så det er mest heromkring jeg har “insider tips”. Jeg kommer ikke ind på alle de normale ting såsom Zoo, Naturkundemuseum  og kanalrundfart mm, for det kan du jo selv nemt finde på nettet. Her er tips til udendørs pools, søer, hemmelige haver, små private “zoo”,en  “lav din egen chokolade” café og andre børnevenlige cafeéer med legeplads indenfor. Èn ting er sikkert, legepladser er her nok af. De ligger nærmest på hver en gade med respekt for sig selv og ikke skjult / gemt væk fra offentligheden i en baggård. DET elsker jeg. Vær lige OBS på at mange af de udendørs steder jeg nævner kun har åbent om sommeren, så tjek lige hjemmesiden inden I tager derhen!

Gode legepladser i Berlin-Mitte.

Weinbergspark – den prisvindende legeplads med gynger, klatretårne, rutschebaner, trampoliner, fodboldbane, bordtennisborde og MASSER af sand 😉 Den er meget større end det du ser her på billedet.

Weinbergspark: min favorit legeplads er denne prisbelønnede Weinbergspark legeplads med gode legesteder for helt små og også større børn. I selve parken nedenfor legepladsen er nu også et vandplaske sted, hvor børn kan lege i springvand. Om sommeren er der en udendørs cafe med livemusik lige ved siden af legepladsen (ved rosenhaven) og ellers ligger der en meget populær vaffelbar “Glücklich am park” og “Cafe Weinerei” lige ved siden af. “Foccaciariaet” er også super hvis man er sulten efter italiensk mad.

Arkonaplatz: her er også en god legeplads og det er kun 5 min gang fra Weinbergspark, hvis man vil teste to steder af på én gang! Her er også loppemarkede om søndagen og om fredagen et lækkert madmarkede.

Leo og Jordan på opdagelse i “waterworld”. Super legeplads med springvand for små børn på Strelitzerstrasse i Berlin Mitte.

Strelitzerstrasse: Her er en lille skjult legeplads med vandplask til de små. Ligger i den ende tættest på Invalidenstrasse. Er en større legeplads på samme gade ca 40m væk.

Monbijous park: Her er også en kæmpe legeplads, men synes ikke den er så speciel. Dog er Kinderbad (Udendørs pool) lige ved siden af samt den skønneste udsigt over kanalen og Bodemuseum. Er toiletter og cafe lige ved siden af, hvilket er ganske praktisk – omend toiletterne er knap så lækre!! Man må gerne have picnic med i parken og er et specielt område hvis man vil grille.

Sommerbad / Udendørs pools i Berlin

Det er et hit for både børn og voksne og der er masser af dem rundt om i Berlin. De er typisk i en park så man kan ligge på græsset omgivet af smukke træer når man ikke bader. De har omklædning, toiletter, kiosker (med standart fast-food og is), legeplads, bordtennis (ved ikke om man skal have eget bat + bold med) og pool til voksne som vil svømme og pool med vandrutschebane til børn. Begge steder er der også baby-pool. Det koster €5-6 at komme ind per pers. Nåh ja, og så er der naturligvis livvagter der holder øje med de badende børn.

Humbolthain Sommerbad

Humbolthain Sommerbad og Flakturm

Det er i Wedding tæt på Gesundsbrunnen station. Man kan både nyde Sommerbadet, men også den kæmpe park Humbolthain med det smukke view fra Flakturm. Denne park er anlagt ovenpå murbrokkerne efter WW2. Der blev bygget kæmpe bunkere og et flakfort. Efter ww1 måtte Tyskland vist ikke opruste til krig, men gerne bygge forsvarsværker, så det gjorde Hitler her. Dog med skyts der kunne skyde temmelig langt og ikke kun til forsvar.  Flaktårnet blev bombet, men står der stadig og man kan komme ind og se det. Tag varmt tøj med – også om sommeren  for det er koldt. Man skal købe billet og kom i god tid da de guidede ture, som er eneste mulighed for at komme indenfor, hurtigt sælger ud. Det var også her i Humbolthain, at de allersidste gadekampe i Berlin fandt sted mellem russiske og tyske soldater. Som du nok kan mærke er jeg ret fascineret af det her sted og historien. Læs mere om Flakturm og andre spændende ture her: Flakturm tour og andre tours.

Hvis du vil i Sommerbadet så kom så tidligt så muligt for at undgå en ofte MEGA lang kø. Når vi har været der kl 10.00 er der næsten ingen kø og efter 12.00 er det crazy! Det vil sige at poolen også bliver propfyldt efter ca 13.00 tiden. Åbent fra 9.00 – 19.00. Tip: tag evt mad og drikke med fra Biosupermarkedet ved Gesundsbrunnen. De har rigtig mange lækre ting.

Sommerbad Kreutzberg

Kreutzberg Sommerbad

Det er det andet Sommerbad jeg har prøvet og jeg er vild (!) med det her. Kan faktisk meget bedre lide det end Humbolthein fordi der er mere plads, flere pools, god legeplads til børn og masser af omklædning og toiletter. Der er åbent fra 07.00 -20.00.

Har også fået et sommerbad i Steglitz anbefalet, men ikke fået prøvet det endnu.

Sommerbad Kreutzberg med den dejlige store skygge-og solfyldte græsplæne.

Monbijous Park Kinder Sommerbad / Børnebassin i Monbijous Park (ingen voksenpool!).

Her har jeg ikke været endnu, men det ser så fint ud. Med udsigt til Museums Insel, Tv tårnet og midt i Monbijous Park 2 min fra Hackescher Markt st. finder man børnebassin og dejligt græsareal med sandkasse. Der er også bordtennisborde til de større børn. Der er entre og åbent fra 11.00 – 19.00

Link til alle Sommerbad / Freibad i Berlin

Princessin Garten v. Moritzplatz /prinsesse haven

Skøn hemmelig have for børn og voksne. Gå på opdagelse i planter og urter som kan købes. Lille bog-børs. Der er af og til musik, udendørs bio og forskellige boder med mad. Rigtig hyggeligt sted.

Prinsessehaven v. Moritsplatz metro.

Link til Prinsessehaven i Berlin Kreutzberg

Wassermuseum / Vandværksted – udendørs legeplads i Berlin-Wilmersdorf

Her kan man lege med vand på alle mulige måder. Det er en interaktiv legeplads hvor vand er i fokus. Man kan f.eks bygge sit eget lille skib som man søsætter eller fylde spande med vand som man hejser op og slipper igen og meget meget andet. For børn under 10 år. Link til Wassermuseum

Lego World – Potsdamer Platz

Lego er bare cool og det her sted er et hit for alle børn (og voksne!) der elsker lego. Der er byg-selv-lego stationer, racerbaner hvor man kan teste sin egen legobil (så far også har noget at bygge), lille biograf, mini-tivoli-rides og cafe. Super sted! Jeg fandt i sin tid ud af, at jeg sparede en del penge ved at betale og printe billet online … så tjek det lige inden I tager derhen. Link til Lego Discovery Centre Berlin

Børnefarm med dyr (ultra mini zoo) / Jugendfarm Moritzhof

For enden af Mauerpark på Schwedter Strasse er en have med et par dyr man kan kæle med. Det er ret sødt, men ikke så stort. Hvis man alligevel er til det store Loppemarkede om søndagen i Mauerpark kan man passende trille forbi. Link til Moritzhof. 

Søer omkring Berlin

Der er masser af skønne søer man kan bade i med “badeanstalt” hvor man betaler entré. De er børnevenlige og der er altid omklædning og kiosk/cafeer. Mine favoritter er Strandbad Wansee, Plötzensee Fribad, Schlachtensee og Tegeler See Strand. Der er flere og jeg har ikke prøvet dem alle endnu. Der er entré til de fleste, hvis man vil til de steder der er gode for børn og ikke hoppe i søerne fra hvor som helst. Det er omkring €5-6 per pers.

Schoko-fabrik / Chokoladefabrik i Berlin Mitte.

Her kan man nyde både vafler, pandekager og lave sin egen chokolade helt fra bunden med diverse fyld. Man skal bestille en plads på forhånd til “lav din egen chokolade”. Har ikke selv prøvet det, men stedet virker seriøst og hyggeligt. http://schoko-fabrik.com/berlin-mitte

Børnecaféer hvor der er indendørs legeplads for børn.

Das Spielzimmer i Prenzlauerberg. Bagest i Caféen er et større klatrerum for børn over 3 år. Jordan var ikke til at hive væk fra “boldbadet”.

Her nævner jeg et par stykker som du selv kan tjekke ud på nettet.

Kiezkind – Helmholtsplats 1 i Prenzlauer Berg. Her er både legeplads inde og ude og er derfor super sted hvis mor og far vil nyde kaffe og kage, eller let frokost mens de små leger. http://www.mein-kiezkind.de/

Das Spielzimmer – i Prenzlauerberg. Super cafe med stort klatrerum til børn over 3 år og andet legerum til børn under 2 år. Børn under 2 år har gratis entré mens de større børn betaler et par € for at komme ind. Godt sted at lege på en regnvejrsdag omend der nok er proppet 😉 Das Spielzimmer

Fandt lige det her link til flere forskellige børnevenlige caféer i hele Berlin: Børnevenlige caféer i hele Berlin.

Jeg opdaterer denne liste efterhånden som jeg finder nye steder. Har du et godt tip til et sted jeg skal tjekke ud, så sig endelig til. God ferie i fantastiske Berlin og HUSK at have kontanter på lommen da de fleste steder IKKE tager kreditkort. Ja, vi er ikke helt så fremme i skoene på betalingsfronten som hjemme i DK. Her er mobilepay en endnu ukendt by i Rusland 😉

Kh Nina

4 comments / Add your comment below

  1. Jeg tænkte på, om du på et tidspunkt Hvordan man nemmest rejser til Berlin og hjem. Er tog eller fly bedst ? Hvad med at spise ude i Berlin med små børn ? Sådan nogle ting 🙂 en anden ting, når jorden bliver lidt større, og skal have læst bog, findes da nogle gode tyske forfattere/serier ?. Vi læser klassikere som alfons åberg og Lotte bøgerne. Måske der findes nogle gode bøger i Tyskland som er oversat ?

    1. Hej Maria 😉
      Da det kun tager 40 min med fly og easyjet er super billig, hvis man vælger de rette dage, så plejer jeg at flyve. Jeg formår faktisk at rejse med “kun håndbaggage” når det er en lang weekend, da jeg bare kan vaske i DK. Bleer mm køber jeg jo også der, så det er bare lidt tøj vi skal have med. Selvfølgelig er der ventetiden i lufthavnen, som kan være lidt udfordrende, men egentlig er det ikke slemt. Det kommer an på om du rejser alene m de små og hvilket tid på dagen. Jeg har ikke prøvet tog/bus endnu med Jordan, da jeg tænker bus er for lang tid (ca 9 timer) og med en dreng der vil bevæge sig rundt er det ikke lige et hit. Tog er ca 7-8 timer, men der kan man trods alt gå rundt, så det kunne være en idé. Bil er også en idé men afhængig af hvor i Berlin du bor, så kan parkering godt være dyr og man skal også have et bestemt “kørebevis” med tilladelse til at køre i Berlin i ruden. Tror nok du kan få det via FDM. So, indtil nu holder jeg mig til flyveturen 😉 Mht tyske bøger så er jeg sikkker på der må være en masse. Jeg er bare ikke lige kommet dertil endnu. I will let you know when I do!

Skriv et svar