Dagpleje i Berlin – uge 1

Vi begynder med træning og kage = Kagetræning!

Sidder her i SOHO house og skriver. Jeg har lige været nede og træne i fitnesscenter for første gang i lang tid. Jeg går så meget hver dag (ture med klapvognen), samt laver morgen yoga-øvelser, og bor på 5. sal uden elevator, så jeg har ikke følt behov for det før. Dog kan jeg mærke, at det er rart at få pulsen op med de 15-20min roning jeg laver. Jeg satser ikke på at nå mere end det, for siger jeg, at jeg SKAL ro og træne i minimum en time, så kommer jeg ofte ikke afsted, da det virker uoverskueligt. Når jeg bare skal ro i blot 15min (3km) så kommer jeg afsted og somregel laver jeg alligevel lidt mere når jeg så er der. Nu sidder jeg så med en cappucino og hæftig brownie og fejrer træningssejren! SÅ er vi igang igen!

I morgen mandag genoptager vi “indkøringen” i dagpleje efter en uges pause hvor Jordan var syg. Vi har været der 4 dage og det skal tage ca 3-4 uger at komme rigtig ind i deres rutiner. Mon det er det samme i DK med ca 1 måneds indkøring i vuggestue / dagpleje?

Sådan gik 1. uges indkøring i dagpleje.

Jordan 14 mdr. Klar til 2. uge i dagpleje!

Dag 1 var jeg der i en time sammen med Jordan. Det gik så fint og du kan læse mere om det her i mit gamle 1. august indlæg. Dag 2 var jeg der igen i en time og denne gang skulle jeg blot observere ham og kun interagere hvis han slog sig eller kom over til mig. Dag 3 skulle jeg være der med ham i 40min og så lade ham være alene i dagplejen i 20min. Dag 4 skulle jeg være der i 20min og så lade ham være alene i 40min. Det gik super fint. I morgen Dag 5 skal han være der til kl 11.00 lige meget om jeg bringer ham kl 8.00 eller 9.00. Jeg satser på at være der kl 9.00. Jeg kommer med ind i starten så vi lige kan se hvordan det går efter, at han har været væk en uge. Så smutter jeg og han skal være alene med de andre. Jeg er spændt. Jeg håber det går godt.

Bagefter skal vi ned og prøve de briller vi har bestilt hjem til ham. Men, det er først når han sover sin middagslur, for ellers kommer brillerne aldrig på hans lille ansigt! Yes, en viljestærk lille gut – lige som sine forældre!

14 måneder gammel og 4 sprog.

Dagplejen med den lækre ferskenfarve på væggen, præcis som jeg mindedes den i begyndelsen af 90’erne!

Jeg skal nok vende tilbage med mere info om hvordan det går med indkøring i en tysk dagpleje. Nåh ja, jeg skal måske også for god ordens skyld tilføje at jeg taler dansk til Jordan, min kæreste Bulgarsk og vores “fælles” hjemmesprog er engelsk. Det vil sige at han nu hører tysk også da det er hvad dagplejemoderen taler. Vi har fået at vide, at små børn nemt kan behærske så mange sprog når  blot man konsekvent taler samme sprog til dem. Dvs, at jeg “kun” taler dansk til Jordan og når mor, far og Jordan er sammen er det engelsk osv. Måske de er længere om at begynde at tale, da de skal holde rede i flere sprog, men det er nu heller ikke så underligt.

Pyhh ha, jeg har det mega dårligt nu! Føler kvalmen sprede sig samtidig med en pludselig trang til et toiletbesøg! Kan ikke engang spise hele den våde brownie på min tallerken og det ligner ikke mig. Måske ikke den bedste idé med cappucino og brownie efter træning. Det SKAL skal skal jeg huske næste gang….. men, vent nu… det sagde jeg vidst også sidst jeg trænede!

Smil fra Berlin

Skriv et svar