Update på Dagpleje indkøring i Berlin

Jordan ligger og sover ind over bordet på vej hjem fra legepladsen med dagplejemor. Så kært!

Jeg troede ikke det skulle se så pludseligt, men efter 1 1/2 måned med op og nedture er Jordan pludselig, næsten fra dag-til-dag faldet til i dagplejen. Læs mere om indkøringen i de gamle indlæg uge 1, uge 2, uge 3 og uge 4. Ok, han sover stadig ikke lur der, men er der fra 8.30 – 12.00 uden gråd og glad når jeg afleverer og henter ham. Oh have I looked forward to this day!

Farmand kom på banen i uge 4, hvor jeg havde afleveret og hentet og det gjorde en stor forskel. Jordan græd ikke nær så meget når far var der, som når det var mig. Det er normalt siger dagplejemoderen. So, that helped. I sidste uge (uge 5) prøvede vi at jeg kom med ind i 30min og sad ude i køkkenet hos dagplejen, hvor Jordan kunne se mig, men jeg var ikke inde i legerummet. Jeg ville gå (og naturligvis sige farvel til Jordan) efter de 30min og hente ham 3 timer senere. Det gjorde, at han var langt mere tryg fra morgenen og legede godt med de andre børn.

I denne uge (uge 6) har han slet ikke grædt og nu kan han ikke vente med at komme ind og lege med de andre. Før ville han græde så snart han så døren (sågar så højt og længe at en nabo truede med politi!) og nu er han fuldstændig cool. Det er sådan en befrielse for os alle, dagplejemor og mig og min kæreste (Jordans far). Endelig!!

Vores venner havde samme problem!

Min tyske producer, som jeg først fik mødt her for 2 uger siden sagde de havde nøjatig samme problem med deres datter som er 1 måned ældre end Jordan (Jordan er 15 mdr). Første uge i vuggestuen forløb perfekt. Så var deres datter syg i en uge og væk fra vuggestuen og da hun kom tilbage ville hun på ingen måde være der. Nøjagtig som Jordan. De måtte starte indkøringen forfra, og hun er efter 1 1/2 måned stadig kun 2 timer hos vuggeren.

Så, jeg tænker at “the lesson” i dette er T Å L M O D I G H E D og at hvis børnene bliver syge i indkøringen må mor eller far komme med ind igen og være “present” hos dagpleje / vuggestuen til man er sikker på børnene er faldet til. Så undgår man nemmere de bliver traumatiseret, som vores to små blev det da vi “gik for tidligt” fra dem. Nu skal det også pointeres at begge børn kun havde nået at være 1 uge hos dagpleje / vuggestue inden de var syge. Måske det ikke har så stor effekt hvis de har gået der i længere tid.

Jordan med de briller vi har valgt til ham og kan hente i morgen. Mega cute <3

Nye Briller

I morgen henter vi Jordans nye briller. Han er langsynet og har +3 og +3,5 på øjnene. Spændende hvordan han nu reagerer på dem. Hver gang vi skulle prøve briller måtte vi gøre det når han sov, som du også kan se på billedet fra igår, hvor vi bestilte netop dem han har på. Han ville IKKE ha briller i nærheden af sit ansigt i vågen tilstand… oh my! Der skal nok også en god “Indkøringsperiode” til. Håber han vil lade dem sidde på, når han opdager hvor meget bedre de gør hans syn og afhjælper træthed i øjnene. Jeg er super vild med brillerne. Skriver lidt mere om dem og hvad optikeren her rådede os til når han har fået dem.

Så, nu behøver jeg ikke længere skrive side efter side om problemerne med indkøringen og kan i stedet forkusere på mange andre spændende ting, såsom hvordan det var at føde her i Berlin, hvordan det er at hænge ud med andre danske mødre, hvilke tip en tysk jordemoder giver under graviditeten og efter fødslen. Det ved jeg nemlig, at der er mange af jer der gerne vil høre mere om 😉

Ha en vidunderlig onsdag.

Nina

2 comments / Add your comment below

    1. Ja, det er nemlig lige det det er: en stor lettelse. Jeg glæder mig ligefrem til at bringe ham og hente ham og ikke som før hvor jeg gik derhen med en lille knude i mavsen. I næste uge skal vi teste at han sover middagslur der… tadaaaa. Det blir’ spændende!

Skriv et svar