At optræde og overkomme frygten for at lave fejl.

Jeg vil gerne dele noget mere af mit liv som musiker med dig, for det er jo en kæmpe side af mig, som dog bare har været sat temmelig meget på stand-by efter jeg blev mor for 17 måneder siden. Men, nu er min søn i dagpleje og jeg er så småt begyndt at tage fat i mine ufærdige sange igen.

Her optrådte jeg for mere end 3000 mennesker og var ikke engang særlig nervøs ! Det kan jeg takke “Brene Brown” for… nåh ja, og mig selv også 😉

Flashback til 2012 og til FRYGTEN for at spille klaver foran et publikum.

Inden jeg flyttede til Berlin havde jeg ALTID en pianist til at spille for mig når jeg skulle optræde da jeg var MEGA bange for at spille og synge klaver samtidig. Det var nemlig vildt svært for mig at skulle fokusere på at synge og så samtidig sørge for at ramme de rette tangenter. En umulig opgave nærmest. Begge ting gik dog fint hver for sig 😉 Min frygt gik på, at tænk nu hvis jeg lavede en fejl foran et publikum! OMG! Min verden ville falde sammen. Det betød også at jeg ikke optrådte med mine egne numre, men altid bare sang covers, da det var nemmest for en pianist at øve fremfor mine egne sange, som jeg ikke kunne lave noder til. Det irriterede mig og jeg følte også jeg ikke udviklede mig musikalsk, da mine klaverfærdigheder bremsede mig gevaldigt.

“COME ON Nina” tænkte jeg ofte. Det går jo ikke når du vil leve af musikken og optræde. You have got to get over it. Se dæmonerne i øjnene. Hvad er det værste der kan ske ved at du spiller forkert? Ok, måske nogle vil buhhe dig ned fra scenen, men tror du virkelig det vil ske?

Min ULTIMATIVE test!

Min veninde Naja, sendte mig en super video af Brene Brown som handler om at turde vise sine sårbare sider og turde lave fejl og indrømme dem, cause it WILL NOT kill you! Har posted den herunder. Den video rørte noget dybt i mig og jeg besluttede mig for at sætte en dato for en optræden til en “åben scene” her i Berlin, hvor jeg ville spille min egen musik. Yes, det vil nok ikke blive fejlfrit, men det var heller ikke pointen. Pointen var “at hoppe ned fra frygt-hegnet” som tydeligvis blokerede mig fra at komme videre og opdage at det at lave fejl ikke er verdens ende.

Inviterede venner så jeg ikke kunne “aflyse”.

Jeg inviterede mine nye venner fra Berlin så jeg vidste jeg var mere “tvunget” til at gøre det og ikke bakke ud på dagen. Jeg øvede og øvede og øvede i ugen op til den aften jeg skulle optræde. Jeg lavede denne lille video af det hele som du kan se herunder og det er totalt the REAL thing du her får et indblik i. Det er ikke skønsang, men det er et vendepunkt af kæmpe dimensioner! Det skulle blive startskuddet til et hav af optrædender, en rivende udvikling i mine klaverfærdigheder, som i den grad har påvirket min evne til at komponere bedre musik. Havde jeg aldrig set den video af Brene Brown og ikke udfordret mig selv havde jeg heller ikke opdaget, at det jo slet ikke var farligt at gå op på den scene og spille og synge selv. At jeg derimod blev høj af det og ikke kunne få nok havde jeg ikke ventet. Åh, hvor er jeg glad for at jeg turde “hoppe ned fra frygt-hegnet” og komme videre udenfor min “comfort zone”.

Fordi jeg så frygten i øjene og gjorde det (optrådte med min egen musik til åben scene), åbnede det nye døre for mig. Kun 6 måneder senere blev jeg booked til at optræde i København til et Klub Hemmelig event og i den forbindelse havde jeg skrevet en sang om at miste. Den handler om når det bare “ikke går” mellem to mennesker og man sårer hinanden, men først kommer videre når man har tilgivet den anden. If you hang on to the pain and the blame… you just dont move on! Det har jeg ihvertfald selv erfaret.

Her er teksten til min sang, som ikke er udgivet officielt endnu, men det kommer 😉

You said I was to blame, for causing all the pain. I let you win the game, I could’nt take the strain. Your love was just a spark. It briefly lit the dark. Battered, bruised and scarred, my heart was torn apart. I always gave you the best of me, oh, why wont you take the rest of me. I’ve waited for your love to come me way. I’ve waited every single day. You said I wasn’t saine. From hell is where I came. Did not deserve your name, when I didn’t play your game. It took me years to learn, my love is to be earned. I gave my heart away to whoever came my way. I always gave you the best of me, oh, why wont you take the rest of me. I’ve waited for your love to come my way. Waited every single day. So darkened by pain, you rejected me again, so I am waiting for the day, that your love will find my way. I always gave you the best of me, oh, when will you take the rest of me? I’ve waited for your love to come my way. I’ll be waiting for you every day….

Love from Berlin

x

 

Skriv et svar