I en tid hvor 50% bliver skilt…

Jeg har tænkt og reflekteret. Hvorfor bliver så mange skilt? Jeg synes det er vildt. Jeg har et bud på én af de ting der er med til at man mister gnisten…

Den lille eller de små er endelig faldet i søvn og så skal der tjekkes facebook, twitter, snapchat, instagram, mail…you name it! Vi sidder måske ved siden af vores kæreste i sofaen med hver vores “device” og er forsvundet ind i en online verden. Måske vi lige taler lidt sammen, men fokus er ikke “på hinanden”. Måske vi falder om i sofaen og ser en film sammen! Men hvor meget taler vi sammen. Hvor meget snakker vi om andet end børn? Hvor meget plejer vi vores forhold og intimitet? Ja, vi er trætte. Vi er ofte fuldstændig udkørte og orker ikke andet end at “kople fra” med en masse online stimuli.

Sex….puha…aj, det er alt for meget arbejde… så hellere bare stene en film… men vi kan da se dem sammen skat?

Tænk på hvor meget tid vi bruger på at være intime når vi møder hinanden. Vi er nysgerrige. Vi snakker om alt muligt. Vi snakker om drømme. Vi snakker om en dag at få familie. Vi ligger planer sammen. Vi laver ting sammen som bringer os tættere på hinanden. Det handler om os to. Vores kærlighed til hinanden. Hvad du tænker. Hvad jeg tænker. Og… vi lytter ofte til hinanden, for vi vil gerne holde fast i kærligheden. Hvorfor er det lige vi tror at alt det bliver mindre vigtigt når vi får børn? At forholdet kan “pleje sig selv”, fordi vi bare ikke orker at bruge tid på det, men vælger pligterne i stedet.

Jeg tror om noget, at det i de “pressede tider” er vigtigere end nogensinde at lave ting sammen som ikke handler om børn.

Det er mega vigtigt at snakke sammen (også om andet end børn og job). Og, det er så mega vigtigt at bevare intimitet og sex. Jeg har så ofte tænkt, at jeg bare ikke orker sex. Efter en lang dag med pligter har jeg bare lyst til “mig tid”. Nu mindre intim jeg er med min kæreste jo nemmere bliver jeg irriteret, mindre overbærende og sur på ham. Så snart vi har sex, er det som om en usynlig snor trækker os sammen og minder os om, at vi ikke bare er mor og far, men også er kærester. Vi er to mennesker som, når vi tager os tid til hinanden, nemmere husker på hvorfor vi valgte hinanden. Nu oftere vi har sex, nu bedre fungerer vore hverdag sammen. Min kæreste laver flere af de “kedelige” huslige ting uden at påpege at han har gjort det (såsom “se skat, jeg har taget opvasken”… uhm,det er flot!). Giver mig endnu flere komplimenter og kærlige blikke og behandler mig som en sexet kvinde og ikke bare som mor til hans barn.

Vi husker kærligheden til hinanden og viser vores søn, at mor og far krammer. Mor og far giver hinanden et kys – ikke bare farvelkys, men et kys midt i madlavningen.

Her taler jeg altså ikke om passionerede tungekys, men de kærlige hurtige kys på munden. Vi giver hinanden et blik af kærlighed henover bordet, mens vi spiser mad SAMMEN, og ikke med tv, iphone, computer som selskab. Ja, sex bringer os på en eller anden måde mere sammen i NUET. Husk også en anden ting. Vores børn ser alt. De kopierer alt. Din datter vil ofte vælge en som skal være som hendes far. Din søn finder ofte en kæreste som minder meget om hans mor. Oftest sker det hele ubevidst. Vi er slet ikke klar over det før vi er midt i forholdet. Ja, vi kopierer ofte vores forældres forhold på både godt og ondt, for det er hvad vi er vokset op med og har lært (såden helt ind i sjælen).

Så, med det i mente, så sørg for at dine børn kopierer et forhold fuld af kærlighed, respekt og hvor man ikke skændes højlydt foran de små, som suger ALT til sig, men tænker over at “tage snakken” når de sover. Hvis du og din mand / kone råber meget, så er det ikke så underligt hvis dit barn også begynder at råbe som lille og beholde denne måde at kommunikere irritation / frustration på i sine egne forhold. Din barn er faktisk DIT spejl 😉

Tilbage til pointen. Lad være med at sætte intimitet på “stand-by” for længe. Ofte, hvis man har været uden sex noget tid, så skal man lige “finde ind” til hinanden igen. Man behøver ikke ha’ sex hele tiden, men at ligge og nusse, kæle og fortælle hinanden hvad man elsker ved den anden er en rigtig god start…også til mere 😉

Jeg læste en mega inspirerende artiken om Christian Stadil og hans kæreste, som begge arbejder meget, har 3 børn og taler om vigtigheden af et godt sexliv. Læs artiklen her.

Som slutnote må jeg pointere at nogle forhold naturligvis bare “ikke fungerer” og så er det bedre at gå “hver til sit” end at blive ulykkelige sammen. Det vil jeg mene skader barnet mere. Så hellere være lykkeligere hver for sig. Og, ja, så er der de forhold hvor man ikke behøver sex, men stadig har det fint sammen. Dem kender jeg ikke så mange af, men har hørt om dem 😉

Jeg har spurgt en parterapeut hvorfor hun tror at mere end 50% af alle småbørnsfamilier i DK bliver skilt. Det vil jeg dele med dig i næste skriv.

Indtil da,

Smil fra mig til DIG!

Nina

Skriv et svar