Derfor har jeg droppet Cafe Latte!

Jeg har prøvet det mange gange….at droppe kaffe. Somregel begynder det i forbindelse med influenza eller halsbetændelse, hvor jeg ikke kan udstå tanken om kaffe. “Jeg dropper den”, tænker jeg…for det er jo ikke mega sundt med alt den latte, og jeg får altid hjertebanken af kaffe. Jeg klarer somregel 2 uger, men så falder jeg fluks i igen.

Nu står den på Americano og ikke Latte…

For et lille års tid siden så jeg et program på DR Kontant om hvor meget sukker der er i en normal “tall” latte fra Starbucks.

Uden at man selv kommer sukker i, altså alene fra den opvarmede mælk, er der hele 11 (!) sukkerknalder i. Det er jo VILDT! Jeg er beriget med en slank krop, så behøver ikke tænke såååå meget over hvad jeg spiser i forhold til at tage på nemt. Men, så meget sukker er trods alt en hel del hver dag, og det er bare i kaffen. Det man ikke altid kan se sætte sig udenpå kroppen sætter sig inde i blodårer, organer mm som fedt … også i os slanke mennesker! Det er ofte mere “tricky” da man ikke tænker at slanke mennesker bør passe så meget på … det er en god skrøne! Dertil kommer så den ekstra teske sukker jeg lige skal “drysse” på mælkeskummet som pynt, naturligvis, altså når jeg drikker Latte. Og, sukker giver altid en “downer” i energi ca 1 time efter det er indtaget og så haps… napper man da lige en kaffe mere for at holde den gående… eller en kage!

Flad mave og mere energi på blot én weekend!

Jeg har lige været på YogaRetreat sidste weekend, hvor vi ikke måtte drikke kaffe. Jeg måtte heller ikke få løg, hvidløg, da man siger det giver for meget “fire” (Ild) i kroppen og det her var et RELAX / Mindfullness retreat. Jeg savnede faktisk ikke kaffen, for jeg var så beskæftiget med yoga, meditation, snakke, gåture og at drikke lækker te og spise sindsygt lækker vegansk mad. Ja, det er muligt med lækker vegan food og det var det eneste vi fik hele weekenden. Det betød ingen ost, smør og mælk. Tag det og læg så 3 timer daglig yoga og 2 daglige meditationer til. Efter kun 2 dage havde jeg en super stram / flad mave og meget mere energi. Min krop føltes lettere.

Ude at gå tur med nogle af de andre deltagere sidste weekend på Retreat 😉 Yes, det er mig der sidder ned og mig der har HVIDE sneakers på ude på en tur henover muddermarker… haha!

Så snart jeg spiser ost, smør og hvidt brød, så får jeg den der fine topmave igen.

Ok, jeg ser stadig slank ud, men render dog med oppustet mave (altså når jeg spiser mange mere fede mælkeprodukter og brød). Uden den der Latte er min mave her på dag 5 efter mit retreat stadig flad, og det skyldes nok jeg også prøver at undgå for meget smør og ost. Jeg er dog ikke klar til Vegan kost permanent, da jeg ELSKER god ost, smør og jeg må have mælk i kaffen og min te. Jeg må også tilføje at jeg går min 3km per dag og bor på 5. sal uden elevator. Laver også 5min yoga (De 5 Tibbetanere) hver morgen. Det hjælper altsammen på formen 😉 Nåh ja, og jeg er vegetar! Så, jeg kommer altså heller ikke sovende til figuren 😉

Uckermark Stoltzenhagen i Tyskland – Kun 1 1/2 time fra Berlin i tog og MEGA smukt Naturreservat. Det var her de russiske soldater kæmpede mod Tyskerne om at komme ind i Berlin og mange 100.000 måtte lade livet i disse smukke omgivelser. Man kan slet ikke fatte det….

Jeg er ikke klar til at droppe min kaffe, men jeg har sat mig for at drikke Amerikano i stedet for Latte.

Det er den gode gammeldags kolpekaffe, som dog ikke er på kolpe men friskbrygget fra Espressomaskinen. Tror nok man også kalder det en Cafe Creme, for jeg får lige en lille smule varm mælk i (en 1/2 dl). En teske sukker og jeg nyder den! Dertil kommer det faktum at jeg indtager 11 stk sukkerknalder mindre HVER dag. Jeg får heller ikke det der famøse “energidyk” på samme måde af Amerikano som da jeg drak Latte. Ja, det er nye tider og lad os se hvor længe jeg kan holde denne nye gode vane gående. Nåh ja, og et MEGA ekstra bonus…en Americano koster her ca €1,50 i forhold til de €3 jeg gav for en latte, så jeg sparer også penge på det. Ja, kaffe er en hel del billigere her i Berlin end i smukke Kbh 😉

Hvis du vil læse mere om hvor meget sukker DR Kontant fandt i forskellige “to-go” drikke i DK’s kæder som Starbucks, Joe & The Juice, Seven Eleven mm her!

Ønsker jer alle en dejlig fredag og weekend,

Smil fra Berlin

Nina

2 comments / Add your comment below

  1. Du kan tro det var vildt (og også lækkert) at være væk! Farmand klarede det super og lejligheden så endda “ok” ud… ikke så rodet som jeg havde ventet 😉 Jordan gav mig lige den kolde skulder i ca 5 sekunder da jeg kom hjem og så græd han hvorefter han blev helt hyper og ikke ved fra min side resten af dagen. Lille fyr <3

Skriv et svar