Simplicity Parenting – hvad er det?

Nu er ca 50% af Jordans legetøj fjernet og også 50% af de bøger der stod fremme. Simplicity (enkelhed) er kodeordet…lad os se hvilken effekt det har.

Jeg har været alene med Jordan siden i mandags, hvor farmand rejste væk i en uge. Denne uge er Jordan så også bare ekstra morsyg og idag blev han så også syg med noget virus så jeg måtte holde ham hjemme. Lille fyr. Han er syg minimum 1 gang per måned med et eller andet of ofte 2 omgange virus som på aller mest gavmilde facon sendes videre til mor og far. This one I will steer clear of thank you. Glæder mig til farmand er hjemme igen mandag aften.

Gør jeg nu også det rigtige?

Jeg synes der er så meget man skal se til udover at være forældre og endda uden fuldtidsjob føler jeg mig ofte presset. Jeg har ikke den store erfaring med opdragelse af drenge, da jeg kender til flest pigebørn, så jeg forsøger bare at følge mit instinkt, men tænker ofte på om jeg nu sætter nok grænser og lader min lille gut brænde nok krudt af.

Jeg drak en te med min veninde til to større drenge  på 4 og 7 og hun sagde: ” jeg har en bog du SKAL læse”. “Den hjalp mig så meget med hvordan jeg kunne opdrage mine drenge bedre. De er blevet så meget mere rolige nu og jeg er en mere rolig mor”. BUM, den solgte hun lige ind. Jeg har bestilt og modtaget bogen “Simplicity Parenting” af Kim John Payne idag. Jeg håber den kan gi’ mig lidt mere “ro på” i forhold til den rette opdragelse for en kvik og energisk og meget følsom lille dreng. Simplicity Parenting kan oversættes til Enkelhed i forældrerollen.

Simplicity Parenting…

Jeg kan løfte sløret for at Kim siger det er utrolig vigtigt med mindre stimulering, mere ro, mindre legetøj (!) og at vælge det rette legetøj der stimulerer basale færdigheder som børn skal lære allerede i denne tidlige alder (du bliver nok ikke overrasket over at høre ipad, computer og mobiler bør undgås så vidt muligt), færre valgmuligheder og flere klare regler / struktur….resten kommer jeg ind på efterhånden som jeg bliver klogere.

I will keep you posted!

Smil og god weekend,

Nina

Skriv et svar