Skal små børn være SÅ syge?

Jordan hos dagplejemor. Tjek lige hans mega søde cardigan – I love it!

Min søn begyndte i dagpleje i august 2017, da han var 14 mdr gammel. Siden da har han været syg 2-3 gange per måned! I mandags kom han sig endelig ovenpå en omgang mavevirus og så begyndte en ny omgang hoste og forkølelse i går. Jeg synes godt nok det er meget sygdom han skal igennem. Jeg er godt klar over vi er MEGET heldigt stillet i forhold til de mange mødre her på momster der har langt større og langt mere alvorlige sygdomme at forholde sig til hos deres små guldklumper. Men, jeg er alligevel nødt til at høre om de her “almindelige” sygdomme er så normale hos de små?

Jeg kan godt se at de smitter hinanden på kryds og tværs de små børn i dagplejen, men er det alligevel normalt at være syg så ofte? Jeg talte med en anden dagplejemor, som sagde at hendes børnelæge havde sagt at man de første to år af et barns liv skulle regne med at de var syge minimum en gang per måned fra de begynder i institution. Og, at man skal være “glad” for det, da det styrker deres immunsystem og sådan set “bare” er noget man skal igennem. Javel ja, men jeg håber så også virkelig at det bliver bedre om efter min lille søn runder de 2 år.Jeg er også temmelig træt af selv at få raget diverse vira til mig via min søn.

Jordan på opdagelse

På torsdag skal Jordan, min søn på 20mdr, begynde i vuggestue. Dagplejen var for usikker for os, da hun ofte var syg og så virkede hun desværre ofte usikker på hvordan hun skulle håndtere enkelte situationer med børnene. Derfor var jeg simpelthen så glad da vi fik tilbudt denne plads i en dejlig vuggestue med 20 børn og 3 voksne. Den ligger 5 min fra vores lejlighed og har en dejlig stor legeplads og masser af “aktivitetsrum”. Det er selvfølgelig noget ganske andet en den lille gruppe på 5 børn som var hos dagplejemor.

Jeg er meget spændt på hvordan det kommer til at gå og ja, også temmelig nervøs. Jeg håber det var den rette beslutning vi har truffet. Nu er der ingen vej “tilbage”. Kun fremad. Hvis det ikke er et hit på “vuggeren” så må jeg jo finde på noget til den tid. Det hjælper i hvertfal ikke at bekymre sig om det nu. Tænk hvis der var mindre sygdom på vuggeren? Nogle gange har jeg haft indeklimaet hos dagplejen mistænkt for at fordre de her sygdomme, men det er bare gisninger.

I mit næste indlæg kommer jeg til at dele noget mere ud af hvor fantastisk jeg synes conceptet “simplicity parenting” lader til at være (læs lidt om det i mit sidste indlæg her). Læser en bog om det pt og er i fuld gang med at implementere mange af de råd bogen giver og mærker også en større ro i Jordan herefter. Meget meget positiv udvikling og meget spændende. Noget af det handler bl.a. om at muge ud i legetøj og nedsætte “skærmtid”, gøre hverdagen mere enkel….og meget meget MEGET andet.

Smil fra Berlin

Nina

Skriv et svar