Hvordan får vi brillerne på?

Så er jeg på den igen. Endnu et blogindlæg om Jordan og hans briller. For ca 6 måneder siden fandt vi ud af Jordan har 5 og 5,5 dioptri på hans øjne og det betyder at han er meget langsynet. Det kunne jeg i hvertfald selv se da jeg prøvede at se igennem hans nye briller. Vi fandt ud af det hos lægen til et sundhedstjek og var ret overraskede. Vi havde godt bemærket at han skelede en smule på det ene øje, men han lod ellers til at se fint.

Hvad for nogle briller vælger man?

“Han skal ha’ briller, og muligvis hele livet” var beskeden efter diverse tjek. Så kom den lange brillejagt efter den perfekte brille til sådan en lille aktiv gut på dengang 14 måneder. Det var IKKE let, da han absolut IKKE ville have briller på næsen. Altså måtte jeg ud og time mine brillebutikbesøg med hans middagslur, så vi kunne prøve briller på en sovende dreng.

Vi endte med de her briller.

Vi fik mange forskellige tips fra forskellige brillebutikker og du kan læse dem alle her i mit tidligere blogindlæg.

Når den ene specialist modsiger den anden, hvad gør man så?

“I skal endelig ikke tvinge brillerne på Jordan før han er 3 år. Det er der ingen grund til, for så kommer han bare til at hade sine briller”. Det var hvad vi hørte sidst vi var til synstjek for 3 måneder siden. Derfor har vi ikke gennemtvunget det endnu, da Jordan virkelig skriger, græder og hader de der briller. Det er en temmelig sej kamp. Vi prøver med far og mig der tager briller på for at vise at “se, mor og far har også briller på”. Det hjælper IKKE.

Denne gang sagde lægen: “Orv, nu kan jeg se han skeler så meget på det ene øje, at I er nødt til at tvinge brillerne på ham til han vender sig til det. Mens far holdt på Jordans arme, tvang lægen brillerne på en storskrigende Jordan, som så bebrejdene på far “how could you do this to me dad”! Han holdt således brillerne på næsen i 1 minut, men et meeeeeget langt minut. Efter det besøg begyndte han at græde og gemme sig så snart han så brilleituiet. Vi valgte at holde en lille pause inden vi hev brillerne frem igen og igår begyndte Jordan så selv at lege med itui og briller. Det var stort. Jeg fik ham endda til at kigge igennem brillerne ved at lave skøre ansigter. Det vigtigste er at vi laver det til noget sjovt og spændende og så prøver vi hver dag at lave nogle “nu leger vi med brillerne” sessions. Mon ikke det lykkes at holde brillerne på lang tid nok til at han bemærker en forskel snart?

Man kan godt se på dette billede at Jordan skeler lidt…det er mere synligt når han er træt. Her er han ved at “spiffe” et fødselsdagskort op med sine helt egne krusseduller 😉

Den store udfordring!

Ja, den store udfordring ligger i at Jordan er vandt til at anstrænge øjnene for at kunne fokusere ordentligt og derfor ser alt mudret ud når brillerne kommer på. No wonder he does not like them! Han skal nemlig først lære at han skal slappe af i øjnene når han har briller på og lade brillerne arbejde for ham. På den måde overanstrænger han ikke øjenmusklen og gør den slap, hvilket ellers kunne resultere i at han permanent skeler. Den anden dag talte vi så med en anden øjenlæge som sagde: “I må endelig ikke tvinge brillerne på ham når han skriger sådan. Han kommer til at hade de briller og vil aldrig gå med dem. Vent hellere lidt tid og prøv så igen”.

Damn, så sidder man der med to fuldstændig modstridende beskeder IGEN. Naturligvis, vil jeg ikke se min søn skrige og græde mens vi holder på armene og tvinger brillerne på mens vi samtidig prøver at få ham til at se på en bog, så han bemærker at billederne bliver skarpere. Han bemærker INTET andet end at de der pokkers briller nu sidder på næsen igen….og har overhovedet ikke lyst til at læse bøger i den tilstand. Jeg må lige sige, at hvis det er for hans bedste så tager vi kampen og tvinger brillerne på ham – selvfølelig. Men, nu er jeg i tvivl…hvad ER det bedste?

Hvad er DIN erfaring? Dig der også har små børn med briller?

Som jeg skrev før, så prøver vi at lege brillerne ind på næsen af ham igen nu, men den der tvangsmetode er jeg godt nok ikke så meget fan af. Hvad er jeres erfaring derude, jer der har brillebørn? Del endelig jeres viden med mig. I am ALL ears.

Tak fordi du læste med.

Smil fra Berlin.

Skriv et svar