BerlinTips – God og Billig Frisør (Sponsoreret indhold)

Jeg troede ikke jeg skulle ind i en af de der billige frisører. Sådan en hvor man ikke kan bestille tid, men bare møder op, kommer på en venteliste og så får man en sms 20min inden det er ens tur.

Så går det løs….På vej ind til Frisør Kopfsache i Berlin

Jeg er nemlig lidt forvændt med luksusklipninger igennem mange år. Det begyndte da jeg blev hårmodel for Line Bomholt, en super sød og mega dygtig eksklusiv frisør i Indre Kbh.

Men, nu havde jeg fået et gavekort til en klipning i Kopfsache, som er en discount klippekæde i Berlin, så det skulle prøves. I sidste uge tog jeg mod til mig og gik ind i Kopfsache på Potsdamer Strasse i Berlin.

Jeg skulle taste navn og telefonnummer ind på en skærm og så spurgte systemet mig om jeg havde en frisør jeg ville klippes af eller var “ligeglad”. Jeg kendte ikke nogle af frisørene og skrev ikke nogen præference. Kunne dog se på forhånd hvor mange der var i kø og til hvilke frisører. Der var 2 ud af de 4 som var meget populære. “Det bliver godt nok spændende det her”, tænkte jeg!

Hvad koster det for en klipning?

Jeg tog et billede af prislisten, så du kan se den herunder. Hvis man er en hel familie der lige skal klippes og man selv kan føntørre sit hår, så er det virkelig billigt! €18 per “hovede”, hvilket vil sige ca 140kr.

Der kan godt være lang ventetid….men de har et smart system!

Jeg kom forbi kl 12.00 på en hverdag og var nr 14 på listen! Jeg måtte vente i 1 1/2 før det blev min tur. Da jeg ikke havde skrevet mig på en bestemt frisør kom jeg nok hurtigere til. Jeg fik en sms 20min inden det var min tur, og kunne sidde på en cafe og nyde solen imens. Det er smart.

OBS – hvis du vil være sikker på at få en frisør der kan engelsk, så spørg lige hvem der kan det inden du lader systemet vælge frisør for dig.

Jeg kan også forestille mig der er lidt længere ventetid i weekenden, så derfor ville jeg komme så tæt på åbningstid som muligt og så blive registreret. Så kan man jo spørge om en ca. ventetid, hvis de kan sige noget om det og lave noget andet imens man venter. Jeg ved ikke om man kan få sms til udenlandsk mobil. Hvis ikke må man bare vente inde hos frisøren.

Der er en kaffe/cappucino/kakao/te automat hvor man kan stille tørsten for kun €0,60 per kop. Der er også nye ugeblade og finansugeblade man kan læse…dog kun på tysk!

Jeg blev klippet af Manja som spurgte om jeg selv kunne føntørre håret, for så havde hun tid nu.

Helt sikkert. Det kan jeg da finde ud af. Jeg satte mig i stolen og hun spurgte hvad jeg ville ha’ gjort ved mit hår. “Pandehår og så lidt mere cool klip en den konede klipning jeg har” svarede jeg. “Men jeg har ikke så meget tid til at sætte hår hver morgen, så det skal også være lidt enkelt og ikke noget jeg skal glatte hver dag” sagde jeg. Mon det er sådan en standart “mor frase”?

Vi blev enige om at nappe ca 3cm af længden og holde det i én længde uden etager og så med lige pandehår, for det kan jeg bedst lide. Så er det lidt mere “grafisk” i udtrykket, hvilket passer godt til mig.

Navnet på Manja som jeg blev klippet af hos Kopfsache

Så gik hun igang med at vaske mit hår og derefter tog det kun 20min at klippe mit hår (!). Jeg har prøvet at få klippet pandehår mange steder og det er virkelig noget der kan gå MEGET galt. Men, til min store og positive overraskelse fik jeg en super klipning.

Det er klart at det ikke er helt så gennemklippet som hos en frisør der bruger 30-40min eller mere, men jeg er virkelig tilfreds. Efter jeg selv havde tørret og glattet mit hår gennemtjekkede Manja at det var lige og det blev rettet lidt til.

And the final result – Udover at jeg ser temmelig “skæv” ud i ansigtet på det her billede, så er jeg vild med håret 😉 Bagved er min søde frisør Manja.

Det er en god idé at have kontanter med da de mange steder kun tager tyske debit kort!

Sådan er det mange steder i Tyskland og det virkede SÅ underligt i begyndelsen, men nu har jeg vendt mig til det – også på cafeér og i butikker. So, always have cash with you. Her har vi nemlig ikke mobile pay 😉

Så her var et lille tip fra mig til jer, der alligevel skal til Berlin og gerne vil ha’ en god og billig klip. Det er dog naturligvis altid an på frisøren og på dit hår om resultatet bliver godt. Jeg kan bare sige at jeg er meget tilfreds og kommer tilbage til samme Manja hos Kopfsache igen.

Smil fra Berlin

Nina

Psst… hvis du prøver frisørkæden kan vi jo dele erfaringer ved at du blot kommenterer dette indlæg med din egen oplevelse.

 

Skriv et svar