Månedens Interview – Kate Hall – Del 1

Så nåede vi frem til juni måned og 3. omgang af Månedens Interview. I April måned havde jeg fornøjelsen af at interviewe Ditte Young om Clairvoyance, Dyretelepati og om at være mor til en autistisk søn på 9 år. I Maj måned havde jeg endnu et spændende interview med Maj Bjerre om hendes nye bog “Gaven i Kritik” og om hvordan det er at skrive og udgive sin egen bog. Vi kom også ind på hvor vigtigt vi begge mener det er for vores lykkefølelse i livet, at vi brænder for det vi laver.

Nu er vi så nået frem til Juni måned og jeg glæder mig så meget til denne omgang Månedens Interview, hvor jeg interviewer Kate Hall. Kate er sangerinde og du kender hende måske fra 2. runde af popstars (den med Jon og Julie Berthelsen fra 2002), Dansk Melodi Grand Prix og så er hun også yoga-og-fittness lærer, med flere cd-, bog- og dvd udgivelser på cv’et. Udover at være super inspirerende og et fantastisk menneske er Kate Hall også min lillesøster. Og, kære læser, Interviewet er så personligt og dybt så selv jeg har lært nye ting om hende.

De emner vi kommer ind på er:

Del 1 og Del 2 – Hvem er Kate Hall og har hun altid villet være sangerinde? Hvordan er det at have en patch-work familie med 3 børn og 2 hunde, begge med godt gang i karrieren og samtidig holde gnisten gående i forholdet.

Del 3 – Hvordan var det at være med i første omgang Popstars i Danmark og senere være med “bag kameraet” som dommer i det Tyske Popstars i flere sæsoner? Hvad er Kates mening og Talent shows og hvordan var det at være med i det Danske Melodi Grand Prix efter at have boet flere år i Tyskland? Hun er nu også kommet med i en tysk komedie og spiller professionelt teater og det skal vi også høre lidt om!

Del 4 – Hvordan har det været at blive kendt i Tyskland og nu som Yoga,-Fitness og -Sundhedsekspert og udgive bøger, dvd’er og være med i diverse tv-programmer? Hvorfor valgte Kate denne karrieredrejning og flyttede fokus mere væk fra sangen? Hvad er Kates bedste sundhedstips og hvad er hendes favoritopskrift for tiden?

Du kan finde links til Kate’s Instagram og Facebookside nederst i dette indlæg.

Rigtig God Læselyst!

–0—

Del 1 – af Månedens Interview med Kate Hall.

Kate Hall performer sangen “i’m not alone” i 2013 i det danske melodi grandprix

Nina: Hvem er du?

Kate sukker og griner inden hun svarer: Jeg er en lærer som er evighedsstudent. Mit navn er Kate og jeg er 35 år og bor i Berlin. Jeg er sangerinde, yogalærer og fitnesstræner og intereserer mig for ernæring. Så meget af mit arbejde består af at være lærer. For at være en god lærer er jeg også nødt til at være en god student. Derfor holder jeg mig igang og læser hele tiden noget nyt.

Nina: Så er du også mor?

Kate: Ja, til Ayana på 8 år og jeg har også to delebørn, Chani og Carlos på 12 og 11år. Så har vi også to små hunde. Vi har haft vores patch-work familie i 8 år.

Nina: Så patchwork familier ved du meget om?

Kate: Ja og nogle af de udfordringer man kan ha’ og også hvordan man kan heale konflikter.

Nina: Vi kommer selv fra en skilsmisse familie. Jeg var 7 år og du var 5 år da vores mor og far blev skilt. Har det givet dig et andet indblik i vores barndom, at du nu selv har patchwork setup?

Kate: Ja, jeg er meget mere mindful omkring hvordan jeg håndterer de store børn. Det er vigtigt for mig, at de føler sig hjemme og kan slappe af, hvilket er det helt modsatte af hvordan det var i vores barndom, når vi skulle ind til vores far og hans nye kone. De skal kunne lade masken falde og dovne på sofaen eller være sammen og lege hvis det er det de vil. Det skal være deres hellested og man bliver ikke kigget skævt til fordi man er følsom hos os.

Nina: Hvordan er forholdet mellem Ayana og hendes halvsøskende?

Kate: Det er godt, for min mand og jeg går ind for, at der skal være plads til alle og det gennemsyrer vores hverdag. Det tror jeg er med til at børnene føler sig ligeværdige. Selvfølgelig er der aldersforskel, men de elsker at være sammen og sover f.eks også alle i samme seng når de er her.

For os handler det om, at vi giver dem plads til at være dem de er og ikke går ind og kritiserer dem (foran dem) hvis de gør ting hos os, de må hos deres mor, som vi ikke egentlig ville gøre sådan. Altså, lad dem dog være som de er og tal med dem på en respektfuld måde. Ok, nu er de heller ikke “besværlige” men ret nemme børn. Jeg tror det der er problemet i mange patchwork familier er, at børnene føler de skal indordne sig under nye rammer hos hver deres forældre. Der er ikke plads til, at de kan være dem selv, for de skal bare tilpasse sig.

Nina: Så er det jo også vigtigt hvordan ekserne omtaler hinanden foran børnene.

Kate: Ja klart. Det er ikke så underligt hvis man taler dårligt om børnenes anden forældre, at de så pludselig ikke har lyst til at komme på besøg. Altså det er egentlig simpelt. Respekt går to veje.

Kate med hendes tyske mand Detlef Soost.

Nina: I har børnene en uge ad gangen?

Kate: Ja i lang tid var det sådan, men nu hvor de er i gymnasiet (6. klasse) så har de mere skolearbejde og derfor har de nu deres dagligdag og base hos deres mor og i weekendenrne er de så hos os. De har selv været med til at beslutte den ordning. Det er jo dem der skal igennem skolesystemet og ikke os 😉

Nina: Hvad lever du af at lave i dag?

Kate: Jamen jeg producerer mine egne yoga og fitness dvd’er, online programmer og bøger og underviser i yoga, fitness og også sang.

Nina: Din Sangeruddanelse har du fra Danmark?

Kate: Ja, det er Complete Vocal Institute hos Katrine Sadolin. Den uddannelse kan jeg klart anbefale.

Nina: Hvad har du ellers af uddannelse?

Kate: (griner) Ja, Haha…altså af uddannelser som er afsluttede?

Nina: ja 😉

Kate: Jamen der har jeg yogalærer i forskellige retninger (yin, hatha, vinyasa og power) personal trainer og sangeruddannelse.

Nina: Du har folkeskole og HF ikke?

Kate: HF fik jeg ikke lavet færdig, fordi så kaldte livet mig i en anden retning, men folkeskolen har jeg.

Nina: Jeg hørte om en statistik for noget tid siden (kan desværre ikke huske hvilken) hvor 50% af alle børnefamilier i Danmark med børn under 2 år, går fra hinanden inden barnet er 2 år. Hvorfor tror du det er sådan? 

Kate: Det er jo vildt. Jamen, jeg tror ofte dem der går fra hinanden, de bor i det jeg kalder for “the house of fear”. Når man bor i “the house og fear”, så agerer man ikke ud fra den rene og ægte  “hjerteenergi”, som jeg mener er den eneste energi som kan holde et par sammen. Når man begynder at agerer udfra frygten og angsten (bl.a. angsten for at miste) så er det en sneboldeffekt. Det kan kun gå ned af bakke. Jeg tror problemet er at mange begynder at omklamre og styre hinanden af frygt for at miste. Jeg tror den største gave man kan gi’ i et parforhold er plads. Når man giver hinanden så meget frihed som man har brug for, så kan man bedre blive sammen og være tætte.

Nina: Det er i virkeligheden noget med tillid. At man tør at gi’ hinanden den plads?

Kate: Ja et forhold er jo baseret på tillid og hvis den ikke er der, så har man ikke et sundt forhold.

Nina: Ja, hvis man har problemer med at stole på hinanden er det jo ofte fordi man er bange for ikke at være elskelig eller god nok. Når man er bange for at miste er det jo fordi man ikke føler sig tilstrækkelig tiltrækkende (både fysisk og psykisk) for sin partner.

Kate: Ja, Alle tanker problemer og angst kan vi kun trace tilbage til os selv. Vi ved jo ikke hvad der foregår i den andens tanker og hvad der sker i deres verden (hvad de gennemgår). Det har måske slet ikke noget med dig at gøre, at din partner er i en svær periode. Når man er bange for at miste og begynder at kontrollere den anden, feks ved at tjekke deres mails og sms, så skal man jo også kunne stå ved det hvis man bliver opdaget. Det er knap så sjovt.

Nina: Ja og det er jo igen et tegn på mistilid.

Kate: Ja før man flytter ind i “the house of fear” skal man lige trække vejret og se objektivt på de tanker man har. Jeg kalder det også at man har Monkey Mind, hvor tankerne hopper frem og tilbage ligesom aber gør det. Er de tanker jeg har mit eget opspind eller er de baseret på sandheden. Det skal man lige nå at mærke INDEN man agerer på dem.

Kate: Jeg har en super god øvelse man kan bruge hvis man føler, at man er fuld af frygt og lige skal “grounde sig” og væk fra den negative tankestrøm. Det er en øvelse som bringer dig tilbage til dit “center” så at sige. Det er fra Yoga og da jeg selv har været alle de her ting igennem (house of fear og monkey mind) og selv bruger øvelser til at finde min egen “grounding” så ved jeg det virker.

Ligesom man siger i Buddisme så er vi jo ikke vores tanker, men vi kan lære at observere dem. Vi kan ligesom se på det fra oven og blot kigge på det tanke chaos vi står midt i. For at vi kan høre vores indre stemme (sjælen som jeg også kalder den) så skal vi lære at kontrollere vores åndedræt. Næste gang du er i frygtmode/angst, så bemærk at din vejrtrækning ofte er hurtig og overfladisk. Det forstærker følelsen af angst og “moneky mind”. Derfor er det en hurtig og effektiv måde at føle kropslig og mental ro, hvis man kan kontrollere sit åndedræt og trække vejret dybt og roligt. Yoga Sita bliver rolig. When you mind is calm your soul speaks louder.

Øvelse: træk vejret ind mens du tæller til 4. Hold vejret mens du tæller til 7. Ånd ud mens du tæller til 8. Dette gør du i 2-3 min indtil du mærker roen sprede sig i din krop. Derefter er du klar til at overveje, hvordan du vil takle den udfordring der skaber kaos i dit sind. Så egentlig er det altid godt at lave sådan en “skab ro i krop og sind” øvelse inden du skal tage vigtige beslutninger. Så bliver de ikke truffet i frygtmode, men mere fra en centreret mode.

Det er også en super øvelse hvis du ikke kan falde i søvn om aftenen!

Hvis du er stresset over problemer så holder tankerne omkring disse dig ofte vågen om aftenen og når vi får for lidt søvn, så bliver vores monkey mind bare endnu værre. Det gør vores humør også og det går ud over alle omkring os. Denne øvelse får dig til at slappe af. Så næste gang du ligger i sengen og kigger på loftet og tænker “oh, God, mit liv er et kaos”, så TRÆK vejret.

Slut på 1. del. Anden del af Månedens Interview med Kate Hall kommer i næste uge.

Det her billede passer så perfekt, da jeg uploader denne del af interviewet med Kate på en meget varm søndag aften her i Berlin.

Følg Kate Hall på Instagram

Følg Kate Hall på Facebook

Jeg ønsker dig en vidunderlig uge med solskin og godt humør.

Smil fra Nina

–0–

Herunder kan du finde links til de tidligere Månedens Interview.

Månedens Interview i Maj med Maj Bjerre

Månedens Interview i April med Ditte Young

 

 

 

Skriv et svar