Del 3 – Månedens Interview – Kate Hall

Så er det blevet tid til 3. del af Månedens Interview, som her i juni er med Kate Hall, sangerinde, yoga-, fitness-, og ernæringsekspert i Tyskland samt mor og “papmor” med fart på karrieren. Derudover er Kate min skønne lillesøster.

Klik her hvis du ikke fik læst Del 1 og Del 2 – Hvem er Kate Hall og har hun altid villet være sangerinde? Hvordan er det at have en patch-work familie med 3 børn og 2 hunde, begge med godt gang i karrieren og samtidig holde gnisten gående i forholdet.

I dag skal vi høre om hvordan var det at være med i første omgang Popstars i Danmark og senere være med “bag kameraet” som dommer i det Tyske Popstars i flere sæsoner? Hvad er Kates mening og Talent shows og hvordan var det at være med i det Danske Melodi Grand Prix efter at have boet flere år i Tyskland? Hun er nu også kommet med i en tysk komedie og spiller professionelt teater og det skal vi også høre lidt om!

Du kan finde links til Kate’s Instagram og Facebookside nederst i dette indlæg.

Rigtig God Læselyst!

Mange kender dig fra Popstars hvor du blev nr 3 tilbage i 2002. Det var Jon der blev nummer 1. Kan du huske hvad din motivation var for at være med i talentshowet? Føler du du fik det ud af det som du forestillede dig eller var det en helt anden oplevelse.

Min motivation var selvfølgelig at få gang i en solo karriere, få rigtige sangerjobs, komme ud og opleve en masse spændende nye ting og se den store verden. Jeg havde øvet mig længe nok i DR´s pigekor og i mit ungdomsværelse. Popstars var selvfølgelig bare alt andet end det jeg havde forestillet mig, da jeg stillede op.

Det var en fantastisk erfaring. Jeg lærte virkelig meget og fik nogle fine, nogle hårde og lærrige oplevelser med på vejen. Der var og er absolut intet i vejen med programmet Popstars. Nu var jeg bare ikke forberedt på den enorme presse interesse, der kom ud af at være deltager dengang. Jeg tror det var noget vildere end idag da reality shows var en ny ting dengang og vi deltagere blev ikke rigtig forberedt på hvad der ventede os. Vi lærte ikke hvordan man håndterer pressen, men det jo ikke tv2´s eller formatet popstars skyld. Man kan ikke forestille sig hvordan det er at blive et kendt ansigt „overnight“, noget som kunstnere håndterer på vidt forskellige måder.

Hvis du har et stærkt bagland og fornuftige mennesker omkring dig, som kan rådgive dig, så kan man som ung deltager komme mere helskindet igennem sådan en omgang. Gør du som jeg gjorde, så får du et par skrammer, men hey, det er jo også dem vi lærer af :o)

Du har også været med som sangcoach og dommer i det Tyske Popstars. Hvordan var det at være på den anden side af dommerbordet og vurdere alle talenterne?

Kate underviser deltagerne fra det tyske popstars.

Da jeg blev spurgt om jeg ville være vocal coach på det tyske Popstars, var det med stor lyst, at jeg sagde ja. Det var et “full circle moment” for nu kunne jeg få lov til at være med pga. min kompetence som sangerinde (vocal coach), som jo også var grunden til at jeg stillede op i popstars i Danmark I sin tid. Men nu kunne slippe for alt det kaotiske som også kommer med når man stiller op.

Det smukke var, at jeg vidste at jeg kunne gi´ kandidaterne mere end bare sangteknik med på vejen. Jeg kunne hjælpe dem med være bedre rustet til at håndtere al den opmærksomhed man får ved at være med og evt vinde sådan et show.

Nu når du både har været deltager og har været med som sangcoach i et talentprogram, synes du så de er gode for folk at være med i, eller vil du egentlig råde håbefulde kandidater til at finde en anden vej ind i musikken?

Personligt har jeg intet imod musik talent shows. For det første synes jeg de er super fede at se, og man gir ´talenter, der ikke har kontakter i musikbranchen en mulighed, som de måske ellers ikke ville få. De fleste der stiller op til et talentshow på tv idag ved, hvad der kan vente dem, for vi har jo haft den slags programmer i snart 20 år! Jeg tror folk er bedre rustet idag end for 20år siden.

Du har optrådt på tv rigtig mange gange både i DK og i udlandet. Kan du huske første gang? Er du stadig nervøs når du skal på tv?

Ja første gang var jeg selvfølgelig meget mere nervøs end jeg er idag. Jeg er altid spændt på en god måde. Jeg glæder mig over de jobs jeg får og jeg ELSKER virkelig mit arbejde. Inden jeg går på scenen, beder jeg en lille bøn. Jeg beder om at mit „ego“ bliver skubbet til side og at ren glæde og kærlighed må strømme igennem mig og ud til publikum. Jeg er jo en lille hippie og “peace spreder” i mit hjerte.

Du var også med i det Danske Melodi Grandprix i 2013. Hvorfor valgte du at stille op og hvordan var det at være med?

Kate Hall i Dansk Melodi Grand Prix med sangen I’m not alone.

Dansk melodi grand prix var virkelig sjovt. Det var faktisk en barndomsdrøm der lige gik i opfyldelse. Jeg kan huske hvordan vi elskede at se det som børn, og hvordan jeg som lille pige ønskede, at jeg en dag måtte få lov til at stå og synge på den scene 😉 Grand prixet er jo lidt ligesom Disneyland. Det er kitch og går lige i hjertet.

Kate på de skrå brædder i Teater Zicken Zirkus i Dresden. Kate er nr 2 fra venstre.  Foto: Robert Jentzsch

Du er for nyligt kommet med som skuespiller og sanger I en Komedie på det tyske teater Zicken Zirkus. Hvordan er det?

At lave teater er noget af det fedeste jeg har gjort længe. Det er mega sjovt. Man kan sammenligne stilen med det danske „Lex og klatten“. Vi tager os selv mindre højtidligt og det fungerer fantastisk. Vi er 4 kvinder på scenen og det alene kan være en udfordring, men her gir vi hinanden plads. Der bliver sunget og grint en del på scenen og backstage. Her er link til teatret Zickenzirkus.

Hvilken rolle spiller musikken for dig I dag?

Mht. musik, ja så har jeg altid lyst til at komponere og synge, mere end jeg får gjort. Da jeg ikke „kun“ skriver sangerinde på mit visitkort idag, er der også en fornuftig grund til det. Jeg er utrolig glad for at mit arbejde favner så bredt. Det bliver aldrig ensformigt. Det nyeste musik jeg har lavet, er en børnesang sammen med min datter, som blir spillet på børneradio og tv hernede I Tyskland. Hør sangen og se videoen (obs, der er en del reklamer man skal igennem før videoen begynder) ved at klikke her. 

Jeg har ikke lyst til at sætte mig selv i en bås musikalsk. Jeg laver popmusik, jazz, børnemusik og musik til yoga. Jeg vil ikke begrænse mig selv. Når muligheden og inspirationen er der kommer der ny musik fra mig. Jeg tror det næste jeg laver bliver „prayers“ (bønner) som jeg vil lave synge og sætte musik til.

Slut på 3. Del. Glæd dig til næste uge, hvor 4. og sidste del af månedens interview med Kate Hall er oppe.

I Del 4 skal vi høre om hvordan har det været at blive kendt i Tyskland som Yoga,-Fitness og -Sundhedsekspert og udgive bøger, dvd’er og være med i diverse tv-programmer? Hvorfor valgte Kate denne karrieredrejning? Hvad er Kates bedste sundhedstips og hvad er hendes favoritopskrift for tiden?

Følg Kate Hall på Instagram

Følg Kate Hall på Facebook

–0–

Herunder kan du finde links til de tidligere Månedens Interview.

Månedens Interview i Maj med Maj Bjerre

Månedens Interview i April med Ditte Young

 

Skriv et svar